Durata de livrare: 2 zile
Contorul de acid vă permite să verificați cu exactitate starea solului definind în mod clar starea acestuia. Acest lucru este util atunci când vrem să cultivăm plante și legume fructuoase. Dispozitivul nu necesită o sursă de alimentare cu baterie, oferă un număr infinit de măsurători fără a suporta costuri suplimentare. Plantele trebuie udate numai dacă citirile contorului sunt mai mici decât cele recomandate.
Cunoașterea solului facilitează planificarea și apoi menținerea condițiilor potrivite pentru cultura dvs. Suntem capabili să acționăm conștient și să obținem randamente satisfăcătoare.
Măsurarea umidității - setați comutatorul în poziția MOIST - la stânga
Așezați contorul în pământ, puneți-l la înălțimea de 5-10cm - faceți-l ușor pentru a nu deteriora rădăcinile plantelor și contorul - senzorul este situat la capetele vârfurilor.
Citirea se obține imediat.
SCARA 1-10
1-3 uscat
4-7 neutru.
8-10 umed
Măsurarea pH-ului - setați comutatorul în poziția pH - în dreapta
Cel mai bun mod de a pregăti un eșantion de sol este să îl luați din mai multe locuri pentru un test de încredere. Pentru fiecare 100 m2 de parcela trebuie prelevate minimum 3-4 probe de sol de la o adâncime de aproximativ 20 cm. Îl putem pregăti într-un borcan. Se recomandă îndepărtarea completă a rădăcinilor, pietrelor etc. Apoi turnați o cantitate mică de apă pentru a menține solul umed. Împingeți sondele ușor și așteptați măsurarea.
Citirea va fi fiabilă după un minut.
SCALA 3. 5-8
3,5-6 acid
7 neutru
7-8 alcaline
În funcție de citire, poate fi necesară acidificarea solului - scăderea pH-ului sau dezacidificare - creșterea pH-ului pentru a satisface cerințele plantelor.
Pentru a crește pH-ul, utilizați îngrășăminte cu calciu, care vor furniza plantelor calciu prin reglarea pH-ului substratului. Pentru scăderea pH-ului este necesar să se acidifice solul folosind, de exemplu, îngrășăminte acidifiante.
Exemplu de pH al solului pentru legume!
Fasole 6. 2-7. 0
broccoli 5,5-6,8
Ceapă 5,8-6,5
fasole 6,0-7,0
varză albă 6,2-7,7
Varză chineză 6,2-7,0
Varza Savoy 6,2-7,0
mărar 5. 5-6. 5
morcov 6,0-6,5
castravete 6,5-7,0
patrunjel 5,6-6,5
roșii 5,5-6,5
ridiche 6,0-7,0
cartof 5,0-6,0
Lumina soarelui - setați comutatorul în poziția LUMINĂ - în mijloc
Îndreptați senzorul de lumină spre sursă, iar scala va arăta gradul de iluminare.
SCARA 0-2000
0-500 scăzut
1000-2000 înalt
După fiecare măsurare, ștergeți dispozitivul cu o cârpă.